9.nap

  Márti tárháza kimeríthetetlen a szorzás /osztás terén is. Nagy hangsúlyt kap itt is az összefüggések megtapasztaltatása,  megláttatása . Nagyobb segítség, mint sok mondóka hozzá, hiszen a megértést segíti, nem a bemagolást.
 
  Még múlt héten kaptuk "házi feladatnak" saját hajtogatósunk elkészítését. Nagyon vártuk már,hogy kiderüljön,hogyan használjuk. Nagyon szemléletes!
 


 Egy másik támpont az igazodós . Feltétlenül használni fogom ezt is. Ehhez most nem tudok képet mutatni, de otthon lerajzolom, elmesélem, mi is ez. 
 
  A legmókásabb a varázslás volt. Újabb bűvésztrükk került a tarsolyomba. 😍 Eddig még csak egy varázspálcám volt, de készíteni fogok még hármat-négyet.

A 9-es szorzó egyszerűen be fog repülni a gyerekek fejébe. 😃 ( A képekről a 9 kétszerese  és hatszorosa olvasható le.)

 

 A nyitott mondatok leolvasásához egy egyszerű, de nagyszerű ötletet kaptunk.

+ egy ötlet tőlünk: Ha üres lapot lamináltok le, azon vágtok ablakot, akkor többször is felhasználható ez az eszköz. Alkoholos filccel lehet rá írni , ami szükség esetén később körömlakklemosóval bármikor letörölhető.

 

Ma volt Robinnal az utolsó óránk, holnap már repül vissza Amerikába. 😔 Ma megnéztünk egy rövid filmet, Halleluja, anyway. 🤞Holnap kincsvadászatra indulunk Cristinával...🧐 

 


 
Délelőtt is tudomány, délután is tudomány. Nagyon izgalmas volt a Leonrado Múzeum Vinciben.

       

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2. nap

4. nap

10.nap, búcsúzunk